Ris á l’amande

Ris á l’amande

Ris á l’amande

  • 125 gr grødris
  • 1 l mælk + lidt vand 1/2-1 dl.
  • 1/2 stang vanille
  • 2 spsk. sukker
  • Ca. 1/2 l. piskefløde (pisket til skum)
  • Mandler alle (undtagen 1 til jul) hakkede

Kog vandet op i gryden, hæld mælk og ris i, kog op under omrøring, og lad grøden småkoge ca. 50 min., sammen med vanillestangen. Hæld grøden i en skål, fjern vanillestangen - og drys en anelse sukker over, så bliver der ikke skind på overfladen.
Lad grøden køle helt ned (gerne næste dag), og bland så med let hånd, lidt sukker, mandler og den piskede fløde i. Først halvdelen og så føler man sig frem, så man får den rigtige smag og konsistens.
Sættes på køl, indtil den skal serveres med jordbærsovs.
NB Vand i gryden først, gør at grøden ikke så let brænder på.