Opbevaring:

Når teblade er udtørrede, betyder det at der intet fugt i bladene er. Bladene udgiver smag og aroma, når der bliver tilført vand. Det er derfor vigtigt at tebladene bliver opbevaret i en tedåse der er lufttæt for at få den fulde effekt fra bladene. Hvis téen ikke bliver opbevaret i et lufttæt mørkt miljø med stuetemperatur, vil teens holdbarhed og kvalitet reduceret. Téens optimale holdbarhed er ca. 1 - 2 år, men kan stadig drikkes. 


Tilberedning / brygning af te:

Vandet: Det er vigtigt at vandet fra vandhanen ikke indeholder for meget vand. Man kan i stedet bruge kalkfilter eller kildevand fra en vandflaske.

  • Til te bruges kogt vand, dog kan det kræve forskellige temperaturer:
    • Sort te: 100 grader
    • Grøn te: 70 - 80 grader
    • Hvid te: 70 - 80 grader
    • Urte te: 100 grader
    • Ren te: 
    • Rooibos: 100 grader
    • Oolong: 80 - 90 grader

Dosering: For at få en god kop te handler det meget om smag og behag. Da vi alle er forskellige vil vi anbefale at du prøver dig frem. Vores tommelfingerregel vil være 2 g pr. kop. Derefter kan du tilføje eller reducere doseringen.


Valg af tefilter: Tefilter findes der mange muligheder af, vi anbefaler at tebladene har lidt plads og ikke er presset sammen, da det mindsker afgivningen af teens aroma.


Trækketider: Jo længere tid du lader teen trække, jo mere smag og kraftigt bliver smagen. Det er forskellige fra person til person. Vi anbefaler følgende trækketider:

  • Sort te: 5 min.
  • Grøn te: 3 - 4 min.
  • Urte te: 5 - 7 min.
  • Hvid te: 5 - 7 min.
  • Oolong: 4 - 5 min.
  • Rooibush: 6 - 7 min.
  • Ren te: 5 min.

Mælk, sukker og citron:

Mange tilføjer mælk og sukker til deres te, men udover mælk og sukker kan man også anvende citron. Stærke teer egner sig til bedst til mælk. 

Sukker kan fremme ekstra smag, men for meget sukker kan fjerne teens duft og smag.

Citron er en anden mulighed og kommer fra englænderne. Citron vil dog ændre meget på teens smag og derfor er det vigtigt at være forsigtigt her.