Cremet græskarsuppe

Efteråret svøber sig om os som et gyldent tæppe og vi ynder at trække indenfor, til hygge og samvær
I den sammenhæng, vil vi gerne anbefale jer følgende opskrift på en fyldig, lækker og cremet græskarsuppe, der gør sig særdeles godt i godt selskab.

📌​ Det skal du bruge

  • 1 stort hokkaidogræskar
  • 2 store gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1/2 tsk. Ingefær
  • evt. 1 frisk chili eller 1 tsk. Chiliflager
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 grøntsags bouillonterning
  • 400 ml kokosmælk (eller madlavningsfløde)
  • Smages til med salt og peber

 

🔪​ Fremgangsmåde

  1. Skyl græskaret grundigt, behold skrællen på og skær græskaret i tern.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem sammen med peberfrugt i grove tern.
  3. Steg alle grøntsagerne i en gryde med krydderier og olie i et par minutter.
  4. Tilsæt bouillon terning og dæk grøntsagerne 2/3 med vand (hellere for lidt end for meget, da der altid kan tilføjes mere), og kog grøntsagerne møre i ca. 30min.
  5. Blend grøntsagerne med en blender eller stavblender direkte i gryden.
  6. Tilsæt kokosmælk (eller madlavningsfløde) og kog langsomt suppen op.
  7. Smag til med salt og peber og evt. ekstra krydderier.

 

Velbekomme! 🎃